2012-11-02

Seriös fråga till fellow tjockisar

Kan man vara överviktig och ha glutenallergi?

Läkarna säger NEJ och vill inte testa mig för det för mina magproblem är troligtvis (!) bara (!) IBS för man kan inte ha magsjukdomar om man är överviktig. Vilket jag tycker låter som bullshit!

16 kommentarer:

 1. Det är bara bullshit. Gå till en annan läkare!

  SvaraRadera
 2. Anna igen...2012-11-03 08:43

  Apoteket har ju numera såna självtester för glutenintolerans om det skulle vara nåt istället. :)

  SvaraRadera
 3. Men det låter ju stört! Alla människor kan väl lägga på sig kilon och om en mindre person med allergi lägger på sig så blir väl denne en överviktig person med glutenallergi? Eller vaddå? Försvinner den då? Bra botemedel i så fall, har du gluten se då till att bli lite rund och gla? Sjukt! Tyvärr tror jag att det handlar om fördomar, att läkarna tror att vi lite större och snyggare ;) tjejer äter skräpmat och att det är därför magen krånglar! Byt läkare NU!

  SvaraRadera
 4. Men det låter ju stört! Alla människor kan väl lägga på sig kilon och om en mindre person med allergi lägger på sig så blir väl denne en överviktig person med glutenallergi? Eller vaddå? Försvinner den då? Bra botemedel i så fall, har du gluten se då till att bli lite rund och gla? Sjukt! Tyvärr tror jag att det handlar om fördomar, att läkarna tror att vi lite större och snyggare ;) tjejer äter skräpmat och att det är därför magen krånglar! Byt läkare NU!

  SvaraRadera
 5. Byt läkare eller gör ett sådant självtest... Klart man kan vara överviktig och ha glutenintolerans och det är så pass enkelt att kolla och utesluta det så det borde inte vara något att fundera på. Dum doktor! :)

  SvaraRadera
 6. Förresten, vad har du för problem? "bara" IBS är inte ok att säga, man måste utreda noga ändå tycker jag om man har "orolig" mage... kanske både gastro- och koloskopi, blodprover, ordentlig anamnes... Jag själv har gallsaltsmalabsorption som inte är så vanligt och hade jättestora problem fram tills jag fick prova en medicin. /Emma (eol84@hotmail.com om du har någon fråga, kommer nog inte ihåg att kolla här)

  SvaraRadera
 7. Jo, man kan visst vara glutenitolerant och överviktig. Testa själv att utesluta gluten, så kommer du själv att märka ifall det är gluten, eller ej. Om nu sjukvården inte vill hjälpa till...

  SvaraRadera
 8. Det var det dummaste jag hört! Klart att alla oavsett vikt kan drabbas av mólika sorters magsjudommar eller överkänsligheter. När jag gjorde en gastroskopi för något år sedan så passade läkaren på att ta div prover. Så den läkaren du har råkat ut för måste ha någon form av komplex när det kommer till kraftigare människor. Helt sjukt anser jag!

  Stor Kram och ge inte upp men byt läkare!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tyvärr är han inte den enda läkare som sagt det till mig :(

   Radera
 9. Vad är det för jävla skitsnack?!?!?! Får läkarna i dag sin legitimation i ett cornflakespaket? Eller blir dom rädda för allt som inte håller sig inom ramarna? Jag blir så trött på allt sånt. Får höra liknande saker hela tiden. "Ja men om du gick ner i vikt skulle du inte ha så ont" Mitt bäcken är trasigt! Det lär inte hux flux bli otrasigt för att jag går ner några kg....
  Stå på dig Frida! Vi hejar på dig! Kram!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Japp. Cornflakespaket måste det va!

   Radera
 10. Hej, en av mina närmsta vänner har glutenallergi och är överviktig så det är ju uppenbarligen fullt möjligt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Som jag trodde... Nu ska jag stå på mig om detta iaf! Kram

   Radera
 11. Tips ! http://gluten-celiaki.blogspot.se/

  SvaraRadera