2011-10-27

Hönan eller skägget?

Jag kanske ser ut som en helt vanlig tjej. Men nej. En av mina första tankar när jag tittar mig i spegeln på morgonen är "måste jag raka mig idag?". Och då menar jag inte benen.
Jag gör ju humor av mina problem. Men det är ju inte roligt att se ut så här. Och det är verkligen inte roligt att tex sitta på tunnelbanan när solen strålar in och bli helt ställd över känslan "syns mitt skägg nu????".
Jag kanske inte vill bli ansiktet utåt för oss tjejer med ansiktshår. Men det finns ju alldeles för lite info om detta problem. Och lite föståelse. Om du också är ovanligt hårig av manlig typ? Har menstruationsrubbningar? Vuxenacne? Övervikt? Googla PCO och PCOS och kontakta din gynekolog om du tycker det stämmer in. Mycket som kan få en förklaring. Speciellt om du försöker bli gravid och inte lyckas (inte i mitt fall, men många jag känner fick reda på detta på detta sätt).

UPPDATERINGEfter kommentar från Sofie så tipsar jag er nyytillkomna håriga läsare att även läsa dessa gamla inlägg för info om vad PCO är och hur man kan gå till väga för att få bort håret.
Här  Här  Här 
Mitt hår har dock inte försvunnit. La av lasrandet ett tag när jag fick en hudinfektion ovanför läppen
som var kvar i typ 1,5 mån. Typ, pest eller kolera???

2 kommentarer:

  1. eller när man måste epilera bröstet innan man tar på sig en allt för urringadtröja :/ jag blir så less när mina kompisar klagar på att de har hår på benen och så ser man själv ut som en grottmänniska haha

    min läkare sa att jag troligen hade pcos eftersom jag var tjock och inte hade haft mens på två år, men han förklara aldrig va det var och jag fick aldrig gå till en gynekolog, äter inga mediciner och så..

    hur gör du tar du några mediciner? hur tar du bort håret // nyfiken sofie :)

    SvaraRadera
  2. Sofie, begär en remiss till specialist och stå på dig!! Det finns mediciner att äta som faktiskt hjälper (metformin, spironolakton samt p-piller). Det är viktigt att få rätt hjälp för att kunna leva ett liv utan massa funderingar och ångest! Kram

    SvaraRadera