2011-02-19

Om jag var en modebloggare...

Modebloggar ligger ju i tiden. Och jag gillart! Tack vare dem har jag ju breddat min kompiskrets ytterligare. Jag gillar kurviga tjejer som ger tips på kurvigheter. Speciellt Fina-Thina och Beyond Sizes. Jag gillar inte när jag får känslan av att jag skulle kunnat vara en av de stora. Eller att jag skulle kunna varit "the one"...
Trots att jag alltid känt mig lite annorlunda än de coolaste katterna har jag nog alltid varit "inne". Har alltid varit först med allting. Eller först med allting som jag gillar (jag har aldrig satt på mig något bara-för-att!).
Jag är väldigt bra på att se vad som passar andra (hello personal shopper!).
Och jag har ju alltid gillat att kommunicera via nätet.

(eller hallååå, jag har ju försörjt mig på att skriva för tidningar och nätet!).
Min första typ av blogg var min resedagbok över mina 1.5 år i London. Varje vecka 2003-2004 uppdaterade jag mina nära och kära back home in Sweden vad jag hade för mig i England.
Bilden till vänster är från min första arbetsdag på barn-tv-kanalen. Jag började som nån slags blondin och hade ett år senare svart och rött hår. Jag må hända va smalare då, men klädstilen NU är ju så mycket bättre!
2007 startade jag och en kollega en blogg som hette "fancy fridays" (jag skrev). Det började som ett skämt en sommar så vi skippade det här med att vara casual vid veckans slut. Nä, varje fredag skulle vi vara fäääääncy. Vi tog det på största allvar och från början fick man inte ha samma outfit. Sedan insåg vi att vi blev ruinerade så man fick ha samma outfit om man hade andra accessoarer till. Detta ledde till en 1/överfull garderob och 2/ sämre ekonomi 3/ett nytt smeknamn som senare blev 4/ett artistnamn! Bloggen gick i graven när min kollega gick på mammaledighet. Men både jag och kollegorna brukar titta på den ibland. Bilderna är första och sista fancy.
Och sen hittade jag burlesken, startade den här burleskbloggen och fick inspiration till en ny livsstil och en ny look. I samma veva fick jag problem med fötterna och tvingades sluta med high heels. Jag vaknade också titt som tätt med röda ögon. Bye bye linser!
Hela livet har jag fått kompensera min klädstil genom att vara för tjock för att kunna ha de kläder som jag egentligen VILL ha. Nu när jag VÅGAR ha det jag vill så pajjas stilen ytterligare av att man måste ha fula klumpskor och aldrig kan visa upp sina blå (välsminkade) ögon. Argh!
Och så detta med att alltid bli sjuk och ha varit trött i 1.5 år. It cramps my style! And I'm tired of it! Jag drömmer inte om att gå i stilettos, jag vill kunna gå i "vanliga" skor.
Jag skulle vilja kasta mig ut hejdlöst utan tanke på att det måste vara bekvämt ;-)
Ska försöka reclaima mig själv och mitt utseende nu. Frida anno 2011!
Dock inser jag att jag nog får överlämna modebloggandet åt andra (även om jag kanske trillar dit med ett litet inlägg med shoppingtips då och då ;-) Men tar tillfället i akt och avslutar det i sann modebloggsanda. Here goes...
Alla tjejer BORDE ha en kavaj i sin garderob heter det ju. NÄSTAN alla tjejer. Kavaj är verkligen ett plagg som INTE klär mig. Det och skjortor! Tantvarning BIG time! Både Bettie och thefatandfurious har köpt likadana blå fina kavajer med puffärm på H&M och jag tänkte att då borde väl jag också kunna. Nope. Think again. Däremot cred till H&M för att äntligen ha en supersnygg plussize modell.

Hur kan jag kan se snygg ut i en kjol bakifrån men bli rädd för mig själv i profil?
Sammanfattningsvis med detta flummiga inlägg: Jag kanske aldrig trott att jag är "nån". Men jag har alltid trott att jag kommer att bli "nåt". Hm... Hur var det nu med att skriva en bok...

2 kommentarer:

 1. Väldigt bra skrivet måste jag säga, men så skriver du ju ALLTID så bra. Har många gånger själv undrat när du ska ta detta med bokskrivandet på allvar, jag VET att den skulle publiceras.

  Ibland önskar jag att du kunde se hur fin du är! Hur otroligt snygg och stilfull du är, vilka fantastiska ögon du har och hur du får allt att se så snyggt ut på dig. Jag vet precis vad du skriver om men minns väl att du är något av en idol för många av oss andra :). Åt helv... med modetipsen, de är ju bara skrivna för...ja inte vet jag för vem. Fortsätt du att tipsa för de är realistiska och ärliga.

  Puss på dig Fancy!

  SvaraRadera
 2. Nån dag kommer boken. Nån dag...
  Tills dess ska jag fortsätta blogga och njuta av andras bloggar utan att tänka "tänk om..." ;-)
  Tusen tack för att du läser, kommenterar OCH det allra bästaste - är min BÄSTA VÄN!!!!
  Piss Puss

  SvaraRadera