2011-02-19

Fake it til you make it... again?

Hört det förut?
Just nu är jag inte riktigt sams med mig själv.
Jag skriver inte det här för att DU som läser det här ska skriva hur snygg jag är.
(men jag tackar för varje gång nån gjort det för man blir ju alltid glad).
Men jag skriver det för att det är så jag känner det.
Jorå. Jag kan känna mig "vacker". Jag kan inse att jag "ser bra ut". Men ibland känner jag mig som en "bluff" för att jag lärt mig kosten med att båda dölja och framhäva.
Att bara bli tröttare, tjockare och hårigare har på något sätt gjort att jag stängt av hur jag ser mig själv. Det handlar inte om att jag hatar det jag ser i spegeln. Jag har inte riktigt sett mig själv i spegeln de senaste månaderna. Jag kan titta i spegeln och tänka "okej, håret är kammat, kläderna rena, inga tandkrämsrester, nu kan jag gå".
Men jag har varit för trött för att orka bry mig eller för att orka ta hand om mig på det sätt jag förtjänar. Jag har till och med varit för trött för att orka hata de negativa förändringar jag sett. Jag har liksom bara kapitulerat över att jag kan ha allt färre saker i min garderob (hehe, har inget att göra med att jag säljer ut halva garderoben).
Men nu försöker jag lägga in en extra växel. Försöker göra det där lilla extra för att gilla mig själv extra mycket igen (konstigt att färga håret eller en sån liten sak som att måla naglarna kan egoboosta).
Försöker (låtsas) vara glad och positiv på jobbet, inte låta bitterfittig och visa att jag är trött så man man får höra att "jag alltid är på dåligt humör och otrevlig mot folk" (?!). Fan! Det är ju JAG som får folk att skratta och må bra! Fattar ni hur jobbigt det är att ha varit trött i nästan 1.5 år?!? Och att folk ofta ska försöka förklara det med att "det är ju vinter och mörkt ute nu". JAGSAJUETTOCHETTHALVTÅR!!!!! Hm... Okej. Sluta va en bitterfitta var det ju! ;-)
Jag startade ju bloggen för att visa för andra att man kan se ut hur som helst och att vem som helst kan göra vad som helst. Knallar jag runt med ett budskap tillräckligt länge nu kanske jag själv börjar tro på det igen?

4 kommentarer:

 1. jag tycker det är så otroligt viktigt att man har en positive outlook på saker och ting. att man ser det positiva i sin person och fokuserar där för att må bra i sig själv. men jag tror också det är väldigt viktigt att tillåta sig själv att ogilla saker hos sig själv och sitt liv. man måste inte acceptera allting, och det är ok att ogilla delar av sitt liv och samtidigt vara självsäker och älska andra saker.

  du anar inte hur mycket jag känner igen mig i det du skriver. trött tjock och hårig har lite varit ledorden för mig de senaste två åren.

  SvaraRadera
 2. Trött, tjock och hårig. Tänk vad vi har gemensamt. Och jag tror inte nån av oss skulle beskriva den andre med de orden :-)
  STOR KRAM

  SvaraRadera
 3. jag håller helt med er båda! jag är alltid trött och är så blå under ögonen ibland att folk frågat om jag slagit mig! Det är inte kul och jag har extrema svackor där jag hatar mig själv. men man måste bara försöka se det vackra med en själv och självklart kunna tycka att man är lite ful också. Jag har märkt på sista tiden att jag har vackra ansikts former tex. jag är stolt över de och också att jag har mina kurvor(vilket jag har haft väldiga problem med) Man har såna svackor. det är nog omänskligt att inte ha det. Man får bara ta o leva med sig själv och se det vackra i sig själv och omgivningen :)
  Till sist: Man får va en bitter fitta ibland! ;)

  SvaraRadera
 4. Michaela, nu vet ju jag att du är för ung för burleska utanför ditt rum ;-) Men... jag vet också att du är tillräckligt gammal för att verkligen förstå vikten av att gilla sig själv. Jag vet inte hur många år av mitt liv jag slösade bort på att banta och drömma om att se ut som någon annan. Annan = smal. Nu drömmer jag ju mest om att bli frisk, hårlös, pigg och kunna gå i normala skor ;-) Jag lovar att du har mer än vacker ansiktsform! Det mest attraktiva med folk är ju när folk trivs och är nöjda med sig själv. Man dras in och gillar på direkten. Tänk om du kan lära dig hemligheten med att gilla sig själv redan nu. Då kommer du vara oemotståndlig när du är i "min ålder" ;-)
  Puss Bitterfittan

  SvaraRadera