2015-04-24

Alla kroppar är bra kroppar!

37 år. 168 cm. Stl 52.
Det här med kroppar... Stora kroppar...
Jag vet hur det är att vara smal. Men som tonåring kände jag mig alltid tjock. Jag vägde vad jag var värd. Och jag var aldrig nöjd. Idag vet jag att jag är tjock, men jag är bekväm i min kropp. Och jag utstrålar det.

Varför jag och Marika ville visa oss i bara underkläderna på föreläsningen var bland annat för att man som stor tjej nästan aldrig ser hur en annan stor tjej ser ut UNDER kläderna. Man är nyfiken. Man inbillar sig att alla andra är plattare, slätare eller har kurvorna på "rätt" ställen. Att få se folks oretucherade kroppar med volanger, valkar, bristningar och hårväxt blir på nåt sätt en befrielse för att man inser att ingen är ”perfekt”. Alla är olika. Och alla gillar ju olika!

En del i min självacceptans (mer än att jag vid 30års ålder bestämde mig för att NU fick det vara nog av självhat!) var att se andra kroppar på burleskscenen. Och våga mig upp på den själv. Alla kroppar är härliga kroppar. Och de senaste åren har jag träffat massa härliga kurviga tjejer både genom burlesken, min klädgrupp Fancy Fatshion och i delar av min bekantskapskrets.
I och med att jag är trygg i mig själv så har det smittat av sig genom att FF-tjejerna som varit hemma hos mig och provat kläder helt enkelt kastat av sig dem helt öppet (till grannarnas förtjusning?). Och det var nog det som hände på föreläsningen! En revolution är på gång - folk vill sluta gömma sig!

I veckan fick jag ett bevis för att vår föreläsning behövs. Att vår lilla handling gjorde stor skillnad. Mina stora öron hörde en diskussion mellan några smala tjejer i 30-40 års åldern. De gick i taket av fascinering över en kropp de sett på TV. De förstod inte vad som gömde sig under trosan. Var det hår? Var det kött? Var det nedstoppad mage? Var det egentligen en man? CHOCKEN!?! De skrattade. Googlade fram bilder. Pratade om att de sett massa tjejer i gymmens omklädningsrum men att ingens kön sett ut så där. Ingens! De hämtade dit en kille för analys... och han kom fram till att hennes fylliga fysisk nog mest berodde på kolhydrater.

Asså... Kommentera inte genom att hoppa på deras beteende. De förstår helt enkelt inte bättre. Bara för att jag och andra i min bekantskapskrets är vana vid att se alla sorters kroppar helt öppet så finns det ju fortfarande människor som inte har koll på att människokroppen kan se ut på olika sätt. Vissa är smala. Andra är tjocka. Vissa är korta. Andra är långa. Och ja, vissa av oss lite större har inte ”perfekta platta (ansade) porrfilmsunderliv”. Ja inte så många andra heller för den delen ;-)

Utan att outa MITT stackars underliv allt för mycket (min mamma kommer låsa in mig då)... så har jag mycket underliv. Och mycket mage. Jag har mycket kropp helt enkelt. Och om jag var kvar i den osäkra själv-hats-fas jag befann mig i fram tills jag var 30 skulle jag bli superstressad över att få höra en sån diskussion. Jag skulle fan knappt vågat visa mig naken! Eller ens på stranden. Det känns så skönt att ha kommit så här långt. Att allt jobb med mig själv gett mig både bra självkänsla och självförtroende. Jag gör det här för jag vill inte att unga tjejer idag ska växa upp och må som jag gjorde! Jag ser ut så här... och jag ska få synas!


Så nu lutade jag mig tillbaka, log för mig själv, och tänkte att tjejerna skulle bara bara veta hur många killar (och säkert tjejer) som faktiskt gillar kön med extra kolhydrater på och kroppar med extra allt! ;-) Och oavsett - jag gillar i alla fall mig själv!

PS: Det är nedstoppad mage i trosorna! ;-)

1 kommentar:

  1. Underbart skrivet, Frida! Heja, heja, heja! *kram*

    SvaraRadera