2015-02-01

Flugkurs av Ateljé O.L.D

Idag var jag på något jättespännande, nämligen en "flugkurs"! Linda Lindgren på Ateljé O.L.D lärde 4 glada kursdeltagare att göra sin egen fluga. "The O.L.D look is the new look".

Linda Lindgren är designer och illustratör och skapar kläder och accessoarer till hela den vintage- och retroälskade familjen. Hennes signum är vackra handgjorda ting med inspiration från 1940- till 1960-talet - men med en modern twist. I Ateljé O.L.D kan man få festliga, vackra skapelser uppsydda efter eget önskemål. Men idag var det flugor, flugor, flugor som gällde!


Det bjöds på kaffe, thé, goda trekanter och mumsiga tryfflar. Perfekt i pauserna när man väntade på att symaskinen skulle bli ledig. 


Att botanisera hos en sömmerska är ju som en dröm när det finns tyger i alla färger och material. Men jag hade siktet inställt på en leopardfluga och det höll jag mig till... trots att sailortemat lockade!Gissa festligheten? Daniel ville göra en fluga som han kan ha på "Saint Patrick's Day" / "StPatty's Day". Han hade tagit reda på att det ursprunglingen var treklöver och inte fyrklöver.  


Det gäller att ha tungan rätt i mun och ha ögonen öppna när man klipper mönster och syr! ;-) Men vi hade väldigt kul borta på vår hörna! Pratade för oss själva... fast i kör!


Det var skönt att få handfasta tips av Linda på hur man gjorde. Trots att allt hon förklarade och visade lät så enkelt var det ändå lite småpilliga moment där det behövdes experthjälp.


St
Patty's Days flugan dekorerades även med lite "ostron" (vita pärlor). Kreativt tänk!


Så snyggt med grått och rosa. Arvid ser nöjd ut med vad han skapat!

Fyra färdiga mästerverk. Så himla kul att alla valt helt olika tyger och stil utifrån vår personlighet. Jag är så nöjd med min leopard som fick en liten liten döskalle på också!


Tre nöjda och tillsynes glada kursdeltagare iförda sina flugor. Stylish! (vi kanske inte riktigt valt rätt outfits dock ;-)


Efter 4 timmar vinkades det adjö från världens sötaste lilla syateljé på Kungsholmen.


Vill du gå kursen? GÅ KURSEN! Perfekt för små svensexor. Eller små möhippor (ni kan göra med hårband istället). Det kostar 500 kr och då ingår material och härlig fika.
Kolla in Lindas facebooksida här och hemsida här


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar