2013-01-23

Låt oss snacka lite skit...

Skitsaker... Låt oss snacka lite skit. Min skit ;-) Jag brukar ju inte direkt skriva om min avföring men ett av mina ohälsosymptom är att jag springer på toaletten 4-8 g/dag. Eller PANIKSPRINGER snarare. Och jag har inte direkt hittat ett samband med gluten- eller laktosintolerans. Det är mer ett konstanttillstånd?
Mitt möte hos benskörhetsläkaren ledde i alla fall till att jag fick remiss till att få göra en koloskopi. Nu är det inte direkt så att jag sett fram emot att få en slang uppkörd i rumpan... men det kändes som ett nödvändigt ont för att kunna avfärda eventuella tarmsjukdomar...

För dig som aldrig har gjort något liknande vill jag introducera dig till "laxabon". Vilket är en vidrig vätska man ska dricka med laxerande effekt för att tömma tarmen. Några hade varnat mig för att drickat var det värsta... och de hade nog ta mig fan rätt! Första klunkarna var mer ett konstaterande "Det smakar salt. Saltvatten". Men tänk dig att dricka TVÅ LITER SALTVATTEN i sträck!!! Kräkkänsla deluxe. Och inte blev det bättre att blanda i saft. Och sen att dricka två liter till dagen efter. Att springa på toaletten hundraelva gånger var liksom inte det jobbiga!

 


Och själva undersökningen då? Jag hade också fått tips av kompisar att be om lugnande. Men det gjorde jag inte. Jag genomled undersökningen som kanske tog 15-20 minuter totalt. Det var som ett lite längre och värre gynbesök. Jag har hört mardrömshistorier om att undersökningar fått avbrytas för att tarmar är för trånga. Men jag hade tydligen "en perfekt tarm" och "en perfekt rengjord tarm". Skönt nåt hos en är perfekt ;-) Men benen skakade ändå under tiden och glasögonen immade igen när jag knep igen ögonen för att slippa se min tarm på TV.
Läkaren och sjuksköterskan var fantastiskt peppande och roliga. Och jag fick reda på att läkaren arbetat där i 20 år för att hon "är så fascinerad av tarmar". Fascinerande! När jag gick därifrån var magen uppblåst för att de sprutar in luft för att kunna genomföra undersökningen. "Luften ska ut. Men det är frisk St. Görans luft". Hahaha.

Så trots att det inte var lika hemskt som jag trott, hoppas jag att jag aldrig behöver göra om det här!!!

7 kommentarer:

 1. Hahaha jisses! Hoppas jag slipper det där, känner jag rent spontant! :D
  Tack för att du testar, så att jag slipper ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, hoppas du slipper. Visserligen är det ju bra att detoxa ibland. Men fyra liter saltvatten och en slang lockar inte direkt igen...

   Radera
 2. OH MY GOD! Jag hade sprungit därifrån. Fy vad hemskt, men skönt att det inte var VÄRRE än du trott i.a.f...Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, ja tur det. Men det kan ju knappast va värre än att föda barn.

   Radera
 3. Laxabon är det värsta som finns! Kräv att få ta laxoberal nästa gång istället, det har jag fått inför koloskopi. Då dricker man typ ett glas äcklig dryck och sedan får man dricka x antal liter valfri vätska sedan. Istället för att allt man dricker smakar pyton.

  SvaraRadera
 4. Uh nu är jag trött i mössan. Phosporal heter det ju!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hoppas att jag aldrig behöver göra om detta. Men bra tips!!! Dricka fyra liter gammalt saltvatten var vidrigt!

   Radera