2012-09-04

Blackbirds by Bernie Gogo

"Blackbirds by Bernie Gogo"
Story Hotel
Riddagatan 6
Torsdagen den 6 september
Vernissage kl 18-21
Uppträdande kl 19
https://www.facebook.com/berniegogoEn mörk kväll i februari 2011 föddes Blackbird Burlesque Cabaret nere i källaren på Högkvarteret i Stockholm. Den tätt packade lokalen brann av extas när den ditflugna stjärnan Miss Astrid skickade upp några av svensk burlesks frontfigurer en efter en på scenen. Grandma sjöng sig hes medan Pepper Potemkin, Miss Diamond, Contessa Blackbird och Lola van Dyke med finess slet av sig sina kläder. I publiken fanns Bernie Gogo, som med sin kamera fotat all världens burleskartister, men...
som denna kväll letat sig ner till födelsen av svensk burlesks kokkittel. Allt sedan dess har hon fortsatt att följa Blackbirds framfart via Berns Salonger, ut i Europa och till Hamburger Börs där de den 15 september kommer göra något som aldrig gjorts tidigare – bjuda in publiken till en dinnershow med burlesk extravaganza, under ledning av den glamorösa divan Grandma Blackbird.

Som burleskfotograf älskar jag när artisterna får kontakt med publiken och hänger sig sina nummer, säger Bernie Gogo. Just så är Blackbirds. De är magiska på scenen och det är fantastiskt roligt att fota så begåvade människor. Jag har följt Blackbirds resa från start och fram till den stora krogscenen och vill nu bjuda er på några av godbitarna från den resan i form av en fotoutställning på Story Hotel i Stockholm.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar