2012-05-22

Grandmas Tease'l Tassel 30 maj

Grandma Blackbird,den pryda operadivan med smak för svensk synd bjuder in oss till sin föreställning Grandmas Tease'l Tassel! Efter timslånga repetioner följda av nattslånga champagneorgier och dröser av avverkade donnor och don juans har hon nu äntligen lyckats drilla sina showgirls till le grande spectale och har nu äran att få presentera sin första efterlängtade svenska Blackbird Burlesque Cabaret produktion: Grandmas Tease'l Tassel!

Grandmas Tease'l Tassel är mer än burlesk, det är en föreställning med livemusik, fylld av vaudeville, revy, slapstick och cabaret med glimtar in i ett bizarrt burleskt backstage, där de kritivita leendenas okynniga oäkthet i ena ögonblicket förtrollar, för att i nästa avslöja verkligheten bakom showgirlsens showbiz.

Den svenska burleskscenen har nu funnits i cirka sju år och växt sig allt starkare, från undergroundklubbarna där det hela började, och som nu, hela vägen fram till de rumsrena salongerna där de trängs med etablerade teateruppsättningar. Detta är första gången i Sverige som det sätts ihop en regelrätt föreställning med burlesk som kärna.
Vi får följa sångerskan, artisten, divan Grandma och se hennes Tease'l Tassel, en grandios show som turnerat jorden runt sedan det sena 30-talets glansdagar. 30 maj är det äntligen Stockholms tur att häpna och hänföras! Vi får se hur hon drillar sina showflickor, the Blackbirds, med sin hårda diamantprydda hand, men birdsen gör ju lite som dom behagar... Vilket leder till en mängd frågor... Kommer de att leverera..? Kommer korsetterna att hålla...? Och hur ser livet ut bakom scen mitt under brinnande föreställning...? Och vem är den vackra pojken med byxorna fulla av glitter som vi ser smyga förbi mellan numren?
För att bringa ordning i showbusinessens ibland kaosartade värld har Grandma Kurbas Kvartett till sin hjälp, den lökigaste orkestern i stan, en sällan skådad vacker kvartett. Tillsammans kommer de att skräddarsy och bjuda på en föreställning utan dess like, något som aldrig tidigare skådats i Stockholms salonger.Föreställningen hålls på anrika Astoria i Stockholm. Astoria var en av Stockholms äldsta biografer som öppnade redan 1928 och användes flitigt för premiärvisningar. Bakom bioduken fanns på den tiden en scen som användes för varieté och teater, samt plats för en tolvmannaorkester för att kunna ackompanjera stumfilmer. Numera är biografen stängd men scenen finns kvar och lokalen används för events. Historiens vingslag känns redan i foajen, och den 30 maj kommer The Blackbird Burlesque Cabaret att återinföra känslan av premiär, glamour och dekadens...!

Grandmas Tease'l Tassel.
Astoria 30 maj. Dörrarna öppnas kl 20, föreställning kl 21.
Biljetterna köpes på Keyflow. 100kr + serviceavgift.

https://event.keyf.lv/py6yp
samt på
www.blackbirdburlesque.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar