2013-01-13

Cheesus!!!

Fondue är en typisk schweizisk rätt som tillagas av smält ost i vilken brödbitar doppas. Namnet härstammar från det franska verbet fondre vilket betyder smälta. Folksägnen säger att schweiziska herdar hittade på den. Man samlades kring en gryta, caquelon och där doppade var och en sina brödbitar. Ost, vin och bröd var ju förhållandevis billiga ingredienser, och därtill räckte det med en kastrull och en eldslåga för att smälta osten med vinet och doppa brödet.
Enligt traditionen får man ett straff om man tappar brödbiten i pannan/grytan. En kvinna som tappar en brödbit ska kyssa mannen till vänster om henne, medan en man förväntas köpa en flaska vin till sällskapet.[1]
Källa: Wikipedia


 
Så var det ääääntligen dags för nästa fest - ostfesten! Makarna Bijooux bjöd in till Fondueafton. Både ost OCH choklad! Dresscode var "snygg och bekväm". OOTD - jag valde en magisk två-i-en-klänning i megastretchigt material (som rymmer en liten ostbebis i form av en greve eller en prästunge ;-) Jag lockade håret och använde min nya värmehandske för att inte få fler brännskador!

Värdinnan rör om i ostgrytan! Iförd stretchig (och snygg) outfit även hon ;-)

Ostkoman kan börja! Hembakt bröd att doppa i ostgrytan! Och lite senare doppades det också frukt i choklad... fast chokladen skar sig lite. Men värdinnan uppvägde med perfekta deep fried oreos också (ja det är en Vegas-grej). Så Wifey hade med sig fin magmedicin i presentpåsar :-D
Sen åkte "Våghals-spelet" fram. Jeeeesus. Haha. En del roliga svar. En del pinsamma svar. Många skratt. Och många missförstånd. Det är skillnad att ligga med en gitarr och ligga med en gitarrtillverkare! ;-)

Förut snuskfrågor hade Madame världens snuskigaste sugrörshållare! "Hey fuckface" fick ny innebörd ;-) Och minisnoppen fick massa nya användningsområden. Tassels?
 
Vi var ganska så eniga att man har dubble the fun om man har dubbla dicks ;-) Trekant anyone?
 
Men vi lyckades va lite normala också... i alla fall på bild! ;-) Så normal man är med en mus PÅ HUVUDET!


Tack Makarna Bijoux för ni bjöd mig, Wifey, Fröken Pralin och Herr Munspel på fonduekoma! Vi få se vad vi äter nästa gång. "Tuttmemot" finns ju kvar att spela!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar