2012-12-05

Nytt läkarbesök som ledde till provtagning!

Först och främst; tacktacktack! Tack för all kärlek och omtanke från irlvänner, onlinevänner och från anonyma bloggläsare. Genom ert pepp och engangemang så orkar jag stå ut med min situation. Det får mig att orka stå på mig. Jag är inte sjuk i huvudet. Jag ÄR sjuk!

Igår hade mamsen ordnat så att jag fick ta över hennes läkartid hos en ny läkare i ena Hötorgsskrapan (fast hen fick ett återbud så vi kunde gå båda två). Läkaren skulle vara specialist på sköldkörtelsjukdomar hade mamsen hört... men det stämde tyvärr inte. Så vi kan väl säga att de första minutrarna blev jag nedstämd när man återigen fick bemötandet "Vad gör du här?".

Men...

Jag bet ihop. Jag bröt inte ihop. Jag drog in klorna. Och bad en inre bön samtidigt som jag bad om hjälp. "Även om du inte kan ha mig som patient framöver, vad kan du hjälpa mig med idag så att jag kommer vidare?". Jag berättade kort om min 4 (el är det 5?) år långa trötthetshistoria. Jag visade A4-pappret med symptom. Hen sa "Jag hade en patient som dig en gång... men vi hittade aldrig någonting". Jaha... det känndes ju inte så optimiskt direkt. Men hen ville ändå att jag skulle begära ut min journal så att han kunde kolla igenom den för att se om han fick några nya "idéer". Och det tar jag tacksamt emot!

Och...

Jag får ta prover!!! :-D

-B-vitaminer
-Järn
-Gluten
(man KAN vara överviktig och glutenallergiker... men det är mer ovanligt)

-Sköldkörteln
-Och lite annat "smått och gott"

De två provtagningslapparna jag fick med mig kändes som världens mest värdefulla dokument. Kanske svaret på ohälsan på två bitar papper? Jag hoppas bara att proverna visar något. Men jag skulle vara väldigt förvånad om de inte gjorde det...
Om jag inte hade varit så trött så hade jag dansat av glädje... men jag gör det inombords!!!

min nya vardagslook - nyvaken mullvad i glasögon som immar igen


2 kommentarer:

  1. Cupcakemama!2012-12-05 20:14

    Gumsan!!! Ska jag komma på fredag-dag och ta hand om dig?! Eller gå ärenden åt dig?! KRAAM

    SvaraRadera
  2. Lilla gumman!! Stor kram
    Smaragden

    SvaraRadera