2012-09-07

Burleskapaderbild by Bernie Gogo

En gång var det en tjej som kallades för "tomaten" i skolan. Hon rodnade för minsta lilla. Räckte inte ofta upp handen trots att hon var en "duktig flicka". Hon tyckte mest hon var "dålig" för att hon tyckte att hon var tjock. Räkna kalorier kom mer självklart än att räkna matte. Hon hatade att få oförberedda frågor. För att inte tala om att hålla föredrag. Uppmärksamheten när man måste prestera. Att stå framför andra och leverera. Men hon gick ändå på Vår Teater några gånger... men jag tror inte hon hade en enda replik. Hon var så rädd att göra bort sig. Hela livet gick ut på att inte tappa masken. Att hålla masken.  Hålla in magen. Och att försöka att inte rodna. Men hon utmanade sig själv med att hålla tal. Att våga leka lekar. Att börja våga ta plats. Att vilja synas. Andas. När hon hittade burlesken föll allt på plats. Hon var en blyg exhibitionist som hittat hem...

Jag ÄLSKAR den här bilden på mig för den livsglädje den utstrålar. Jag är inte längre utmattad. Jag ser inte längre mitt liv genom tjockisglasögonen och låter det begränsa mig. Jag duger som jag är. Jag lever.

Och vilket liv jag lever sen :-D


För extra feeling kan du dra fram till 01.15 i låten Mis-Teeq – Shoo Shoo Baby
 för att se det framför dig ;-)

7 kommentarer:

 1. Ja, vilket liv du lever och du strålar! Kram

  SvaraRadera
 2. När jag började läsa det här inlägget var det som att jag läste om mig själv. Fast jag blev kallad för LAMPAN i skolan... Och i stället för teater blev jag gympaledare?!?! Hade ett A-lag i hockey bl.a. som jag tränade step up med. Första lektionen var vidrig då jag fick massa elaka kommentarer som att hur skulle jag med min mage och rumpa kunna ge som som var vältränade och i form något att bita i?
  Tre veckor senare ringde deras tränare och bad mig dra ner tempot för killarna orkade inte spela match....
  Så jag förstår din livsglädje på scenen. För så kände jag när jag ledde gympagrupper.
  Kram!!!

  SvaraRadera
 3. Vilken fantastisk bild på en otroligt strålande vacker kvinna!! Wow, säger jag =)

  SvaraRadera