2012-08-31

Hur fick JAG mitt burlesknamn?

Lily De Luxe berättar ju i radiointervju om hur hon valde sitt burlesknamn. Och för er nytillkomna bloggläsare kanske jag ska berätta kort hur Frida egentligen blev Fancy Lane.

Det är tack vare min kära kollega Åsa som jag förvandlades till "Fancy". Sommaren 2007 hade vi inte en aning om att hennes "nä, nu måste vi skärpa oss och va snygga i slutet av veckan och köra fancy fridays" skulle leda till att jag vågade mig på att burleska och ta av mig mina fancy kläderna on stage ;-) Att en dag i veckan va "extra fancy" satte hjärncellerna i arbete, utmanade mig OCH tömde bankkontot ;-) But it was all worth it! "Fancy-Frida" was born!!!

Lane kommer från Lois Lane. Jag hade henne som förebild när jag var yngre. En ung, snygg, modig journalist som fick både Stålmannen och Clark Kent (jag skulle välja Kenta i glasögon före Stålis i spandex!).


På grundkursen på Burleskakademien behövde man inget nickname. Men i slutet valde jag mitt namn liksom så där lite i hemlighet. Så när väl fortsättningen Showgirl Special kursen började så vad jag säker på att jag valt rätt burleskalias.

Jag ser det som att "ödet" (har nu faith intatuerat på handleden) såg till att burlesken hittade mig i en tid när jag var redo att VÅGA förändras. Det känns lite som att jag var född till det här. Kanske inte född till att va showgirl. Men född till att våga synas, peppa och inspirera. Jag har ingen aning om vart det kommer ifrån? Det kanske har funnits där hela tiden? Det känns i alla fall fancytastíc att ha hittatt sin inre "Fancy Lane" som gjorde så att även Frida började våga ta plats! Jag tror aldrig jag hade mått så här bra och varit så här tillfreds med mig själv om det inte vore för burlesken!


PS: Vad skulle DU kalla dig om du var burleskartist?

PS: Logga av Mrs Murphy


5 kommentarer:

 1. Ingen aning faktiskt. Men jag kan inte sluta fundera över hur det skulle vara. Fundilerar lite till...

  SvaraRadera
 2. Angelic Ann... Men då blir det ju bara väna nummer... Eller kanske inte ;)

  SvaraRadera
 3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 4. haha, såg de här kommentarerna NU :-D

  SvaraRadera