2012-06-05

Uppdrag mod: "Ursäkta..."


bild lånad från Graphique på etsy.com

Ni vet känslan som slår en efter ett förlorat ögonblick "Jag borde ha...". Jag har haft många såna. Innan jag klev ombord planet till London fick jag ögonkontakt med en fin kille. Våra blickar fortsatte mötas under resans gång och när jag satt på Stansted Express bestämde jag mig att om vi går av tåget samtidigt ska jag gå fram. Jag. Bara. Gört. Jag kanske dör på kuppen.
Men. Jag. Bara. Gört.
Sagt och gjort så hamnar vi på perrongen samtidigt. Jag håller nästan på att fega ur när jag känner hur mina ben tar ett kliv framåt och min mun öppnar sig.
"Ursäkta, är du svensk?"

"Ja, ser jag inte svensk ut?"Den fina främlingen är trevlig men ser lite undrande ut.
"Jag var inte säker. *andningspaus* 
Jag såg dig redan på flygplatsen och jag ville bara säga att jag tycker att du är jättesnygg. Jag brukar aldrig göra sånt här så nu blir jag jättenervös. Men jag ville bara säga det."
Jag tror nästan han tappade hakan. Det där var han nog inte beredd på. I ärlighetens namn inte jag heller ;-) Men han (som visade sig heta Johan) blev jätteglad. I think I made his day. Och min med! Sen att Johan var på väg att möta sin flickvän för en weekendresa gjorde inte så mycket (bara lite typiskt). Känslan som jag bar med mig var så otroligt häftig. Tänk vad några ord kan göra. För hans humör. Och mitt mod. Och min ryggrad.
Jag avslutade vår perrongpromenad med;
"Ha det så kul i London. Tråkigt för mig att du redan hade flickvän. Men jag är ändå stolt över att jag vågade gå fram".

Det höll han med om. Så troligtvis vågar jag göra det igen.

12 kommentarer:

 1. Bra gjort! Alla tjejer borde vara lika modiga att göra sånt!

  Tycker jag, alltså, som fortfarande väntar på den första som ska göra så där på mig. :)

  SvaraRadera
 2. Ibland måste man bara hoppa...Rätt ut i det läskiga...Och du landade med bravur! Blir jätteglad när jag läser det här, och hoppas att du hoppar oftare nu när du "premiärat" Det är en underbar känsla!

  SvaraRadera
 3. High five, plask!

  SvaraRadera
 4. HÄRLIGT!! jag blev raggad på i går när jag var ute och partajade. nu har jag redan pojkvän men oj vad glad jag blev! jag började tänka själv, varför spontanpratar man aldrig med folk? varför ger man inte den där komplimangen man har på tungspetsen istället för att vara tyst? skärpning till oss svenskar! ;)

  SvaraRadera
 5. Men du är väl helt underbar sötan!!!!!!!!!! BRA JOBBAT!!!!! MY GOD, så modigt!!! Jag hade nog svimmat innan jag nått fram! BRA JOBBAT!!!!! // Smaragden

  SvaraRadera
 6. Way to go svägerskan!!! :D Vill höra allt London-skvaller, så får bli en dejt snart igen! Kramar

  SvaraRadera
 7. WOW! Plötsligt en dag sås tår prinsen där :)!!! Lev livet!

  SvaraRadera
 8. Fy fan vad du är bra Frida!!!!All kärlek till dig!

  SvaraRadera