2012-06-21

Plussize modeller?

Det blev nästan lite ramaskri i Fancy Fatshiongruppen när finalisterna i OneStopPlus modelltävlingwww.plus-size.se presenterades (klicka dig vidare här). Kritiken riktades egentligen inte mot själva modellerna. Men på urvalet. Snygga tjejer obviously. Men de flesta i det nedre spannet av plussizeskalan. Nu menar jag inte att man måste välja ut den största tjejen bara för att. Man måste ju ha någon slags fotogeniskhet om man ska modella och framförallt SÄLJA kläderna. Men jag tror att de som säljer modet och de som köper har olika syn på vad som ska synas.

Nyheter24 har gjort ett bildspel om plussizemodeller (
klicka dig vidare här). Och det första som slår mig när jag börjar klicka mig vidare är "Jag fattar inte. Vadå plussize?". Kolla in bilderna på Kate Upton i Sports Illustrated. Hon är sjuuuukt snygg. Men plussize räknas hon inte som i min värld iaf. Och det är väl det här som gör det så skruvat?!? Om samhället presentars med att modeller som Kate är plussize så förstår jag att det blir en klinch. Visst hon verkar ha "äkta big boobies", men jag tror inte vi är många i gruppen (plussizevärlden) som kan identifiera oss med henne? Då förstår jag att jag och så många andra framstår som FETA! Feta och avundsjuka ;-) Alltså jag vet ju att jag är en tjockis, no suprise there, men jag är två av Kate. Jag skulle kunna äta en Kate. Och sen använda hennes sk bikinitrosa som tandtråd ;-)
Jag ser henne gärna som modell (hon är ju drop dead gorgeous) men sluta kalla henne plussize!


bild lånad av Sports Illustrated

5 kommentarer:

 1. Jupp Kate Upton ser verkligen ut som om hon drar minst en 52a i kläder....öh, not.
  Läste artikeln jag med, o ja, jag medger Top Models vinnare Whitney gjorde mig så glad, för det var i alla fall ett steg i rätt riktning då det gäller plus size modeller.(Ja, som "tjockis" kan man faktiskt gilla Top Model - vilket jag med har fått kritik för....Jisses.

  När det då kommer till finalisterna till ne stop plus tävlingen så ja.Jag var en av de som högljutt protesterade. Nej. de är alla väldigt fina o jag förstår urvalet men nej. Det känns som ett bakslag o lurendrejeri att inte välja någon som är i alla fall i stl 50/52..som minimum.

  SvaraRadera
 2. Håller med. Det känns som att de tycker att man inte kan "ha det där lilla extra" och vara en bra modell om man är 50/52, för det var väl ingen brist på ansökningar från kvinnor med dessa storlekar?

  SvaraRadera
 3. Hon känns inte så värst pluzezize i mina ögon dårå :(

  SvaraRadera
 4. Men helt seriöst, whats up med hennes trosa?!?! Vem har sådant på sig?!?!

  SvaraRadera
 5. Jaha, var det en trosa? Trodde det var en sytråd ;-)

  SvaraRadera