2012-06-27

Efterlysning: Mirakelkräm?

Finns det någon "mirakelkräm" som faktiskt reducerar ärr? Helst en sån som inte kostar multum. Alla mina hormonproblem har gjort att jag fått blämmor/fula ärr på kroppen. Visserligen syns de ju inte UNDER kläderna. Men när man tar av dem. Och det vill man ju göra ;-)


I Fancy Fatshion fick jag tips på Cicatrix eller Brazilian Peel. Nån som provat?!?

2 kommentarer:

 1. okej, nu kommer en liten novell här, men jag kände att jag var tvungen ;)

  cicatrix bleker "färska" ärr som fortfarande läker. eller egentligen bleker den inte utan påskyndar läkningsprocessen så ärret bleks snabbare. ärren kommer du fortfarande att ha, men istället för att vänta 2-3 år på att ärret ska bli vitt så kan det bara ta 6 mån-1 år istället.
  värt att slänga ut mycket pengar på nått som kroppen ändå kommer att fixa själv, fast under längre tid? nää, det tycker inte jag :)

  brazilian peel är bara en "märkes"produkt med överpris. vad den innehåller är sk. AHA-syra utvunnit på sockerrör. AHA är ett samlingsnamn för fruktsyror, finns naturligt i äpple, vindruvor osv.
  Du kan göra en egen hemma-mask gjord på 5-6 st aspirin, några droppar vatten, några droppar mjölk (eller yoghurt) och honung. Masken innehåller då BHA-syra (från aspirinen +vattnet och mjölken/yoghurten) och AHA-syra (från honungen och mjölken/yoghurten). Alla di där märkesprodukterna som ska ha antiage-effekt och som ska vara en fuktboost för huden innehåller just BHA- & AHAsyror. Visst, produkterna i handeln och på salong är ju starkare så du ser ju resultat snabbare, men aspirin-masken är ju klart billigast!
  Såhär gör du: lägg tabletterna i en liten skål, droppa i några droppar vatten och mjölk (eller yoghurt) och sedan flytande honung. Masken ska inte vara rinnig så var försiktig med vattnet/mjölken. Kleta sedan på det på ärren och låt värka 30-60 minuter. Jag använder den som ansiktsmask och får strålande hud efteråt! MEN eftersom den här masken går ned på djupet och exfolierar huden så måste man vara noga med SPF om man ska vara utomhus sedan!
  Här kan du läsa lite mer djupgående om masken: http://blogg.vk.se/beauty/2011/07/09/aspirinmask-226151/

  MEN är det så att du vill ha bort ärren och blämmor här och nu så skulle jag tippa på att diverse fillers eller någon lasermetod gjord på en klinik is the only way to go. meeen sånt kostar ju en del också!

  Så, nu är novellen slut! ;)

  SvaraRadera
 2. Thanx babe, ett billigare sätt att prova. Mina ärr efter konstiga finnar sitter dock på skinkorna och magen. Får bli till att göra en Kajsa Anka ;-)

  SvaraRadera