2011-05-04

Vill DU bli en Chorus Kitten?

Knicker Kittens söker baletthoppor! Audition 30 maj

Är du en av våra nya Chorus Kittens?

The Amazing Knicker Kittens Burlesque Revue söker dansare till chorus line, eller i klassisk svensk formulering: baletthoppor! Vi vill ha upp till åtta stycken ambitiösa burleskdamer som är intresserade av att ingå i vår trupp som ensembledansare, dvs som vill uppträda med våra gruppnummer.

The Chorus Kittens kommer att ligga som dottertrupp till Knicker Kittens, och som Chorus Kitten kommer du... alltså inte att uppträda med solon, men det finns ingenting som hindrar att du driver en egen solokarriär parallellt med arbetet hos oss, och den scenträning och erfarenhet du får genom Chorus Kittens kommer att vara till stor nytta för dig även som soloartist. Vi kan erbjuda dig regelbunden burleskträning, intensiv erfarenhet som burleskartist på och av scenen, och som en del av vårt stora och ständigt växande burleskimperium får du tillgång till all vår kunskap och erfarenhet som Sveriges första, främsta och hårdast arbetande burlesktrupp, och ett prestigefyllt namn med internationell tyngd på ditt burlesk-CV.

Av dig kräver vi engagemang, hårt arbete och mycket humor! Vi vill att du har burleskintresse, och vi vill att du vet med dig att du kan hålla takten. Om du har danserfarenhet sedan tidigare är det ett mycket stort plus!

Förutom arbetet med truppen, som bildades 2005, har vi drivit Sveriges enda burleskskola Burleskakademien sedan 2006. Där håller vi kurser, workshops och möhippor och bjuder in internationella gästlärare (såsom Miss Indigo Blue (US), World Famous *BOB* (US). Miss Astrid (US) och Gwendoline Lamour (UK)). Många av våra forna elever står idag på scen. Vi driver även klubben Kittenville sedan början av 2007, vårt hem just nu är Stacken (Nalen), och den 27 maj bjuder vi där på Kittenville Fine & Dandy. Sedan 2009 har vi också Burlesk.se eller Burleskdepartementet, ett socialt nätverk där man kan hitta likasinnade, läsa om evenemang, ställa frågor, visa upp sig och söka efter jobb. 2010 genomförde Knicker Kittens också den första årligen återkommande internationella Stockholm Burlesque Festival på Berns Salonger, med en stjärnspäckad line-up från när och fjärran, och SBF 2011 kommer att gå av stapeln den 14 och 15 oktober, även i år på Berns Salonger.

Som Sveriges första burlesktrupp har vi förutom ovanstående projekt bland annat varit involverade i uppstarten av Hootchy Kootchy Club 2006, som sedan fram till det storslagna 5-års/begravningspartyt den 16 april i år drevs passionerat av Karin Victorin (förövrigt en Original Kitten!) och Emma Kjellander och det var också vi som tog Molly Crabapple's kabaretkrokikoncept Dr Sketchy's Anti-Art School till Sverige 2007 (som sedan 2010 lämnats över till andra eldsjälar). Vi jobbar stenhårt för en livligare och bredare svensk burleskscen, och har fått se hela utvecklingen, från noll och intet till den blomstrande och växande scen vi har nu - och mycket av det vi sett har vi byggt med våra egna små händer!

Vi har uppträtt vitt och brett under våra år som trupp – allt från små privatfester till arenaburlesk inför tusentals – både i Sverige och utomlands, så som Helsingfors, Köpenhamn, London, Paris, Barcelona, New York och Las Vegas. Vi har tävlat i Las Vegas under Burlesque Hall of Fame Weekend 2007, 2008, 2009 och 2010. 2009 fick vi utmärkelsen ”Most Classic” i denna oerhört prestigefyllda tävling. Vi har även uppträtt på New York Burlesque Festival, Helsinki Burlesque Festival, samt en mängd andra event, klubbar, fester och tillställningar – exempelvis under Nobel-efterfesten 2007. Vi har dansat med liveband på scen, bland andra the Barbwires, the High-Winders, Betty Blue & the Boat Gig Crew, Fatboy, och inte minst The Royal Crown Revue. Vi har också medverkat i musikvideor för the Ark, Mustasch och the Rolling Stones.

Kort sagt: Vi har väldigt mycket på gång hela tiden! Och vi hoppas att du vill vara en del av det.

Vi kommer att hålla audition måndagen den 30 maj. Om du vill delta, så anmäl dig till duchess@knickerkittens.com så får du övriga detaljer!

Hör av dig! Läs mer på Facebook.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar