2011-03-25

Diagnos: Depression

AKA BLIVIT TAGGIG I KONTAKTEN
Mina symptom: Stor trötthet, känner mig nyvaken hela dagen, svullna ögon, grus i ögonen, somnar alltid på väg hem från jobbet, utmattning, nedsatt fysisk ork, sömnrubbning, aldrig utvilad, viktökning (sugen på sött och salt), andfåddhet, hjärtklappning (oftast på kvällarna när jag sitter still i soffan/ligger i sängen), högt blodtryck (150/110-145/105), förvirring, glömsk, mentalt slö, håravfall, torr hy (speciellt händerna), känsligare för ljus/ljud/dofter, PCO, mensrubbningar, PMS, manlig hårväxt, hälsporre (plantar fasciitis), börjat blöda näsblod ofta på sista tiden, avsaknad sexlust, humörsvängningar (mer aggressiv och lättretlig), personlighetsförändring, stressad, deppad, bitter och vill ofta vara ensam. Samt är ALLTID sjuk. Jag var sjuk hela januari och februari med (influensa, maginfluensa, halsfluss, ögoninfektion). 

 Anamnes för aktuell sjukdom?
"Under senaste året haft brist på energi. Tilltagande nedstämdhet. Handlingsförlamning. Sömnstörning. Enligt andras utsago förändrats. Blivit mer taggig i kontakten. Nyligen uppmanad av sin chef att sjukskriva sig".

Hur begränsar sjukdomen patientens förmåga/aktivitet på individnivå?
"Mycket trött. Brist på energi. Handlingsförlamad. Förmår inte sköta vardagliga sysslor i hemmer eller laga mat. Äter snabbkost som är ogynnsam för hennes fysiska hälsa och med tanke på hennes övervikt". 


Slutsats: Va aldrig TJOCK och SJUK för då vet man ju vad allt beror på!
(Det ÄR fel på min kropp. Det kommer jag slåss för tills jag får det motbevisat. Men jag har blivit deprimerad, utstressad och utmattad på kuppen!)

5 kommentarer:

 1. Nu har du beskrivit mig igen! i stort sätt.... sexlust saknar jag aldrig >.< ;D
  Men trött är jag konstant! somna på golvet igår. skaffa en kanin vett jag! jag var jätte ledsen igår, sedan släppte jag ut min kanin och hon fick som vanligt damp ryck i gardinerna. Har inte skrattat så mycket på länge ;)
  hoppas det blir bra! <3

  SvaraRadera
 2. Jag är ju singel så då är det lätt att stänga av den sexuella sidan. Men i och med att jag brukar tänka på det ganska mycket annars så märks skillnaden ändå.
  Och du, vänta tills jag fått svar på alla mina prover (när det nu blir) så kanske du får en ledtråd till vad som kan vara fel på dig. Men hoppas hoppas hoppas inte du mår som jag gör.
  Kraaaam

  SvaraRadera
 3. ja, okej då. det skulle va bra! tänkte faktiskt kolla upp det. Det är så jobbigt att vara trött och orkeslös!

  SvaraRadera
 4. Du låter som ett fall för House! Jag hoppas verkligen att du får rätsida på besvären, så där ska du ju inte behöva ha det. KRAM!

  SvaraRadera
 5. Tack Hanna. Vet du om House har nåt svenskt nr man kan ringa? ;-)

  SvaraRadera