2009-04-05

A newcomers confession...

Alla som lärt känna mig på senare år ser nog mig som en självsäker tjej och kan inte förstå när jag beskriver mig själv som "blyg". Jag har ibland inte ens kunnat klara av att leka lekar på grund av min rädsla att göra bort mig.Men "fake it until you make it"!
Genom flera års terapi av att våga prata om mig själv och försöka göra något åt mina (o)vanor, massa positiv peppning och genom att utmana mig själv och ta plats kan jag äntligen säga att jag ÄLSKAR MIG SJÄLV! Och kan förstå varför andra gör det.
Det här kommer från en tjej som rodnade sig igenom skoltiden och har avskytt sig själv och sitt utseende halva livet. Som till och med fick en ätstörning i strävan efter det "perfekta utseendet". Det här är stort. JÄTTESTORT. Och det är bara att inse att jag är en stor tjej. Men inte bara en tjej med stora boobs, utan en tjej med STORT mod och en STOR portion magiskt va va voom ;-)
"Fancy Fridays" som jag och min kollega Åsa startade (när jag bytte inriktning i livet för två år sen och skaffade mig världens roligaste jobb med fasta arbetstider) var en sak som fick mig att våga utmana mig själv ännu mer modemässigt. Att en dag i veckan vara "extra fancy" satte hjärncellerna i arbete (och tömde bankkontot ;-) But it was all worth it! "Fancy-Frida" was born!!!
Och jag ser det verkligen som att "ödet" såg till att burlesken hittade mig i en tid när jag var redo att våga förändras. Det känns som att jag var född till det här. Född till att va showgirl. Jag har ingen aning om vart det kommer ifrån? Det kanske har funnits där hela tiden? Det känns i alla fall fancytastíc att ha hittat sin inre "Fancy Lane"!!!!!
För mig handlade det här inte om en kväll. Det handlar om ett liv. Hur jag har kunnat gå från att vara en tjej för försökte dölja sina valkar till en tjej som vill visa upp sina kurvor. Till en tjej som inte kan tro att någon kan tycka att hon är vacker till någon som själv tycker att hon är pretty darn hot och förstår varför beundrarna står på kö (och-inser-du-inte-vilket-kap-jag-är-förtjänar-du-mig-inte)!
Men, burlesken handlar inte om att få uppmärksamhet av killar (även om det så klart inte är helt fel). Utan det här handlar om mig. me, Me, ME!!!
Så att stå där halvnaken framför både vänner, kollegor och främlingar var ett sätt att blotta min själ. Ett sätt att säga hej då till allt gammalt dåligt självförtroende, våga släppa på kontrollen och blicka framåt mot ett liv där jag får allt det jag är värd!
Don't dream your life - live your dream...
And I'm doing it right now!!!!!!12 kommentarer:

 1. Det har varit ett privelegium att få vara med på din resa! You go girl!

  And remember... if you are ever in trouble... shake the maraccas god gave you!

  Love
  Miss D

  SvaraRadera
 2. Tack söta!
  Det har varit ett privilegium att lära DIG och alla andra showgirls. Och trots att the best night ever är över så vet man ju att vi har fler underbara äventyr att se fram emot.
  Jag har ett å annat att lära innan jag är i din shake-the-maraccas-nivå... men jag ska hem och öva, öva, öva!
  PUSS

  SvaraRadera
 3. jag är väldigt stolt på dig miss fancy fabulous lane! hoppas vi står på scen allihopa tillsammans nån gång i framtiden!
  och du har ju sååå rätt med "och-inser-du-inte-vilket-kap-jag-är-förtjänar-du-mig-inte"...

  p&k

  SvaraRadera
 4. oj, glömde namnet...
  pussen och kramen kommer från fancy frilla-ba

  SvaraRadera
 5. Vi saknade dig och din fancy frilla!
  Startar ni en skön klubb back home in Schweiz så kommer vi så klart och uppträder. Vi har ju våra första individuella nummer klara. Nu ska det bara jobbas fram en grupprutin också.
  Kram

  SvaraRadera
 6. ...vet hur det är att stå i skuggan, usch...TRO MIG, jag ryser av dina ord! Kramiz

  SvaraRadera
 7. Jag är så jekla stolt över dig, Fancy Frida! Är så ledsen att jag missade premiären, men jag hoppas verkligen att det blir mången fler gånger! Du är fantastisk! Kram!!/ Natta

  SvaraRadera
 8. Råkade precis snubbla i på din blogg och jag tror att det räddade min dag.
  Jag är intresserad av att bli pinup modell och också ev. börja med burlesk performances och jag skulle tycka att det vore underbart om du kanske kunde ge mig lite tips på hur man går till väga, hur börjar man? vad börjar man med? vad bör man lära sig? osv.

  Tack på förhand för svar!

  Mvh
  Frankie

  SvaraRadera
 9. Frankie, det kan ha varit DU som räddade MIN(djupt-ner-i-pms-träsket)dag. Kikade in på din blogg men hittade ingen mail till dig. Skriv den här, så raderar jag den asap och skickar ett mail till dig istället.
  Fancykramar

  SvaraRadera
 10. Hej!

  Satt i ett tråkigt väntrum idag och hittade en artikel där du var med. Fantastiskt att du hittat dig själv och känner dig nöjd med dig och din kropp.
  Själv kämpar jag på för att acceptera mig själv och min kropp.
  Tycker det verkar spännande med Burlesk...

  Kommer fortsätta din blogg!
  intelikaFancyKramar (än så länge...)

  SvaraRadera
 11. Muchalita, tack för att du tog dig tid att skriva till mig. Det känns fantastiskt när man får reda på att man inspirerar människor... tack vare ETT VÄNTRUM ;-)
  Kolla in http://burleskakademien.se för mer info om Duchess Dubois inspirerande kurser!
  För kunde JAG - så kan DU!

  SvaraRadera