2009-04-29

Det dåliga samvetet...

Känns som jag säger NEJ! till allt roligt just nu för att jag varken har tid eller råd. Detta både när det gäller kompisar, fester med jobbet eller planeringsmöten med showgirlsen (och jag är nog i desperat behov av en dos burlesk snart!).
FÖRLÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅT för allt jag missar helt enkelt. Och jag hoppas att jag efter flytten slutar att missa att gratulera på födelsedagar eller glömmer att gå på fester. Hoppas. That. Is!
//Eder showgirl med glamourian på sned!!

Nyköpings flyttakut

Bästa kompisen kom från Nyköping på sin lediga dag för att hjälpa mig packa... och åkte härifrån med ny garderob och massa inredningsprylar till hemmet!! Och jag gick till jobbet väldigt trött efter att vi varit uppe halva natten och pratat, pratat, pratat.
PUSSPISSPUSSPUSSPUSSPUSSPUSSPUSSPUSSPUSSPUSS

Säljer ut halva min garderob

Jag mailade ut att jag fotat av alla kläder jag vill bli av med. Typ hundra plagg. Och jag blir rädd för mig själv. Varför har jag inte slängt saker? Vart har jag haft allt? Och när har jag haft tid att handla allt? Shoppingsugen? http://fancylane.me/galleriet/

Fick ett så roligt svar från KP-Maria:
"Det är så synd att vi är så goda vänner... Annars hade jag försökt övertala dig att ställa upp i ett TV-program som heter Lyxfällan. Vi skulle kunna göra en superkul utförsäljning av alla dina prylar och du få gå snacka med ngn om ditt shoppingbegär :-)))) Skojar bara... "

Sedan tyckte hon att jag skulle gå en kurs i förhandlingsteknik. För en fika mot en väska (mitt förslag) kändes som en superdeal för henne men ingen bra affär för en singeltjej utan några stora tillgångar som bor i den dyraste stan i Sverige. Men sen tillade hon:

"OK, en ENORM garderob är en tillgång i mina ögon i alla fall och att vara en begåvad buleskdansös kan man inte sätta en prislapp på heller :-))))"

2009-04-28

1 + 1


1 klädberg,2 klädberg, 3 fucking jävla kläd...
1 kartong, 2 kartonger, 10 000 kartonger...
Men mitt i allt detta flyttkaos och kaotiska tankar står jag ändå ganska stadigt med fötterna bland molnen. Och mitt nyfunna matteintresse får mig att börja greppa att kanske även i min värld kan 1 + 1 bli 2... ;-)

2009-04-25

Hur jag reagerar på reaktioner

- Men det är ju värsta strippen!
Jag var faktiskt inte beredd på att få höra från ett gammal ragg. Jag vet inte hur jag trott att han skulle reagera, men inte så där när han sett dansklippet.
En annan kille jag känner reagerade tvärtom "Du är bra på att ta av dig kläderna". Lite gulligt faktiskt. Det är ju faktiskt en konstart.
Men det får en att tänka till. Men man ska ju inte tänka på vad andra tänker. Man ska bara göra. Göra det som känns bra för en själv. Och det här känns bra för mig. Men det får en att stanna upp och tänka på vad andra egentligen tycker och tänker om det som känns som en självklarhet för en själv. Och fundera på namn. Det är inte bara svårt att hitta på ett namn på vår grupp. Utan det är ju svårt bara vad man ska titulera sig. Jag säger ofta "showgirls" om oss fyra. Men jag gillar nog termen"burleskartist" bäst. Jag vet att Miss Diamond INTE är nöjd när hon blivit kallad "strippa". Visst, det är ju striptease. Men med fokus på TEASE och inte på strip. Basta!

Berörd av beröm

Ibland blir jag så där varm och stolt i hjärtat. När man får fina kommentarer i sin blogg av folk man inte känner. Och så skickar man iväg nåt mail för att tacka och får starka berättelser tillbaka. Förutom att få chans att skriva av mig om mina äventyr så vill jag inspirera. Och då är det kvittot på att budskapet gått fram!

2009-04-24

Inför fotografering av Kurviga.com

Alex kom och hämtade mig efter jobbet och jag var ovanligt lugn för att ha varit med om en "mobilolycka" när alla sms och telefonnummer inlagda sedan december försvann (så bra var den uppdateringen av programvaran). Hemma hos Alex provades det kläder inför nästa veckas fotografering för hennes fantastiska sajt http://www.kurviga.com/ som fått välförtjänt uppmärksamhet i media!
Varför Alex koncept kommer att fungera är för att hon själv är kurvig och vet hur man vill att kläderna ska sitta. Och för att hon vågar satsa på kläder som FRAMHÄVER kurvorna istället för att DÖLJA dem. Wonderful! Och det känns wonderbar att få äran att visa upp kläderna. Och jag ÄLSKAR min nya rosa sommarklänning därifrån. Pretty, pretty, pretty in pink!!! Det är bara att våga inse att våren är här och våga vägra svart ;-)

Jag var helt slut när Alex skjutsade hem mig. Helt fucking jävla slut. Gäspade järnet. Och Alex också. Jag vet inte vad som var jobbigast... att prova kläderna... eller att tycka till om kläderna, haha.

Update och lite smakprov nästa fredag...

Självkritik

Jag fick se hur artikeln i Topphälsa kommer att se ut... Jag vet inte vart den "kroppsstolta" tjejen tog vägen för på en sekund blev jag väääääääääldigt självkritisk. FÖR självkritisk enligt grannen (bra att mina vänner tar ner mig på jorden both ways!).
Handlar nog om att jag inte var riktigt bekväm med klädvalet (jag är coolare irl) som inte är jättesmickrande för min figur. Och jag tycker det fanns bilder där jag var "snyggare" i ansiktet.


Men... jag hajjar att de väljer härliga bilder som ska illustrera min stolthet. Och jag ser bra stolt ut på burleskbilden! :-)
Så... jag ångrar inte att jag ställde upp. Jag är nöjd med texten. Jag är väldigt ärlig om mig och mitt liv och jag hoppas att det kan inspirera någon annan. För kan jag må så här "bra" idag efter alla år av selfdestruct kan vem som helst det.... Promise! Men det hindrar inte att man då och då faller i osäkerhetsfällan och känner "ångest" igen... men nu så vet jag att det snabbt går över!

Tidningen kommer ut i mitten av maj och jag lägger ut en större bild och hela texten då.

2009-04-22

Christina Aguilera goes burlesque!

Aftonbladet skrev om att Christina Aguilera ska byta ut scenen – mot vita duken. Det ryktas att hon förhandlar om att få ta sig an sin första riktiga storroll – som burlesk dansare i filmen ”Burlesque” av Pussycat Dolls grundare Robin Antins bror Steven Antin.
En talesperson för filmbolaget bekräftar att filmen är under utveckling men säger till E! Online att ”det är för tidigt att uttala sig om rollbesättning”. Inspelningarna av ”Burlesque” ska påbörjas i januari 2010.

2009-04-19

Klädbytardag

Jag har berg av kläder, skor och väskor hemma som jag inte vill ha längre. KLÄDBERG!!!
Vissa plagg har jag växt ur (varför spara???????) Vissa saker SKULLE jag kunna ha om jag ville. Och andra saker är helt enkelt out of fashion ur mitt tycke. Jag kan inte slänga. Eller bara ge bort av (vissa saker har ju prislapparna kvar). Vad göra?


Jo man bjuder in kompisarna på "klädbytardag". Ta med er plagg som ni inte vill ha för jag kanske vill ha dem istället. Visst det kanske inte ger mer plats i garderoben men då får man i alla fall saker man kommer använda.

En bra affär! Av Jenny bytte jag till mig en svart suuuuuperfin klänning, en jättekvinnlig baddräkt och en 50-tals inspirerad trasa. Och av Elin fick jag ett nytt bra hårschampoo. Vi var helt slut efteråt. HELT SLUT!!!

På måndagen kom "Emelicious" förbi och fyndade billigt hon också.
Ah! Fan va skönt att fina sakerna kommer till nytta.

KRAMAR SHOPOHOLIC

PS: Nästa steg blir att försöka sälja kläderna på nätet!

2009-04-18

Taking a walk down memory lane...

Förutom att känna PANIK över alla prylar och vart i oredan man ska början så är det riktigt, riktigt spännande att förbereda sig för flytt. För en nystart. Bli "Frida på Fridhemsplan"!

Och att packa ner sitt hem i kartonger betyder att man hittar massa saker man glömt bort att man har.
Eller saker man undrar varför man sparat på så länge.
Saker man älskat men nu bestämmer sig för att göra sig av med.
Och prylar man fortfarande älskar att titta på.
Och papper, papper, papper. Pärmar med artiklar och filmomslag jag skrivit. A4 med början
eller slut på noveller och avrivna papperbitar med fina ord, rader eller klokheter. Och dessa modellbilder som jag känner hatkärlek till.

Det är roligt att få gamla flashbacks genom foton, papper och gamla brev man hittar. Men det är också vemodigt när mitt hjärta ömmar över den osäkra tjejen jag var förut. Det är mycket självhat och sorg bakom alla leenden på korten. Och jag tycker det är tragiskt att jag avskydde mig själv så mycket förut när jag inte hade någon anledning att göra det. Tittar på gamla foton som jag vet jag knappt kunde titta på då för jag tyckte jag var så fet... Och idag kan jag se att jag var "normal". Såååååå skönt att inte vara samma person län
gre. Att jag mognat (även om det är skönt att jag vågat släppa på kontrollen och ibland kan bete mig som en teenager ;-) Trots att jag idag är trygg i mig själv kan jag erkänna att det är lite jobbigt att fortfarande känna igen känslan av att väga vad jag är värd... och i och med att jag aldrig vägt så här mycket förut så... Å andra sidan har jag hellre aldrig varit så fancy som jag är nu ;-)

Och darför blev det här den bästa egoboosten ever!!!
Fina-Thina aka Nostalchic har skrivit om mig i sin blogg http://beyondsizes.wordpress.com. Ah, hjärtat svämmar över av stolthet. Tack!!! Jag har ju uppmärksammat hennes blogg tidigare för hennes stilsäkerhet och träffsäkra sätt att uttrycka sig. Det är så roligt när man lär känna likasinnade människor trots att man aldrig har träffats.

Fancytastic Fancy Lane! - Beyond Sizes Som fredagsinspiration vill jag ge er Fancy Lane en snygg kurvig tjej som faktiskt alla, oavsett storlek borde inspireras av. En tjej som gjorde verklighet av drömmarna.
Läs hela blogginlägget här.

JÄVLA TEKNIKSTRUL!

Jaha. Först börjar det med att jag inte kan blogga från min laptop. Och nu strular den stationära datorn och all text visas inte. MORR!!!!!!! Är det nåt jag inte är så är det tålmodig med tekniken. När jag inte förstår vad det är för fel!

2009-04-16

TACKTACKTACKTACKTACKTACK

Jag har sagt det förut och kommer nog säga det igen:
JAG HAR VÄRLDENS BÄSTA VÄNNER!!!!
Nu mäter man inte vänskap i gåvor.
Men känslan när man blir överraskad är priceless!!!
Cicci var på semester i lovely London. Och hon hade med sig presenter tillbaka där hon verkligen prickat in saker jag gillar: Wagamama-vykort (när ska den kedjan öppna i Sverige???), Skittles (de röda är godast!) och tjusiga örhängen!
Ankan överraskade mig med present via posten:
"Miss Fancy, you were unforgettable! Thanks for an unforgettable experience! Maybe this book will help you remember unforgettable things! Love Mrs Bagge"
Och Sara min gamla mentor under Passagentiden hon skickade en blond, lockig peruk som jag kan använda i kommande nummer. Blondes have more fun???
Jessie & Stefan hade med sig en present hem från Vietnam. Något som jag också kan använda i kommande nummer... eller kanske när man vill vara inkognito i sin nya stadsdel ;-) Jag fick dessutom presenten när jag var hemma hos dem och Stefan hjälpte mig med mitt "monster" (som han kallade min laptop").
Och i och med hatten kan jag inte låta bli att bjuda på den skönaste hattbilden ever! Jag gav Jessie en utmaning när hon åkte till Vietnamn. Att hon skulle ta en "vattenbild" precis som vi sett dem göra när vi slöade i soffan till Top Model. Hon tog uppdraget på största allvar och mailade bilderna därifrån när det var gjort. Impressive!!!!

Så...

TACKTACKTACKTACKTACKTACKTACK

2009-04-15

Tassel och pysselkväll med Sindy Volkano

OMG! Släpp loss två burleska tjejer med limpistoler och det kan sluta hur som helst!
En av oss har dock fattat grejen att man inte bara kan tänka "funktion" utan också alltid ska tänka "glamour" ;-)

In the making... Of tassels... Och i och med att hon går både nybörjarkurs och fortsättningskurs parallellt är snart Sindy Volkano en nybakt burleskstjärna hon också!

Och det är inte av att jag är lite avis på hennes pimpade mobiltelefon som inspirerar henne att tänka burleskt varje gång hon får ett samtal eller ska ringa!

2009-04-14

"Nästa gång vi dansar..."

måste jag värma upp.... tror jag sträckte baksida låret…hihihihi"

Skrivet i ett mail av en showgirl som inte var jag ;-) Miss D är bra på att drilla alltså ;-)

2009-04-13

Planeringsmöte hos Miss D

Planeringsmöte hemma hos Miss Diamond för vårt kommande "gig".

Blått är flott! Finns det hjärterum finns det stjärterum.

Och massa plats i magen för god efterrätt...

Som intogs i vårsolen på balkongen.

Sen började vi titta på vackra prylar.

Som det fanns i överflöd...

I.S.PI.R.A.T.I.O.N. Jag förvandlades återigen till en japansk turist;-)


Och sen bläddrade vi i böcker och förtrollades, förundrades och förfasades över magin med korsetter...

"Lady Marmalade" - Diamond och Francescca lyssnar på låten och skriver ner tider. När gör vi vad?

Där satt den!!!! Vem hade anat att Miss Diamond skulle vara såååå hård (och bra) på att drilla oss andra showgirls!!!

En minigrupprutin är fixad! Woho! Jag är stolt men också lite förvånad över vårt snabba arbete. Fan vad vi är bra!!!!! Och enligt Jolie så är jag den som gör en mest nervös med mitt minspel när jag tittar rätt på en (när hon agerade publik) när jag dansar. Haha. My inner showgirl are here to stay!!!

Trötta, mätta och glada lämnade vi Miss Diamond med disken...

"Är ni redo? Vi har fått en bokning!!!!!!!!!!!!"


Det går bra nu ;-)

Börjar veckan med att handla mjölk på seveneleven och fick höra: "Ska du på fest efter jobbet? Stiligt!" Och sen när jag gick och handlade latte fick jag den 5 kr billigare. Hehe... Min stjärnglans sitter kvar!!!

Och sen kommer Lady F med glädjande nyheter i slutet av veckan att vi fått ett gig på en personalfest som har Moulin Rogue-tema. 15 maj smäller det. Finns det ett mer glamouröst sätt att fira min födelsedag???? NU måste vi bara komma på ett namn!!!!!


2009-04-11

Se min debut som burlesque star

Fancy Lane på Kittenvilles Newcomers Night




Tack till Teresie för filmen (och skriken ;-)
Och tack till Chrissy för hjälp med det tekniska

2009-04-10

Duchess Dubois i Talang

U teached us tiger. Jag är STOLT över vår duktiga lärarinna!!!!
Här slänger deltagaren ”Duchess Dubois” sin behå – mitt under familjeprogrammet ”Talang 2009”.
Men stripteasen verkar inte göra jurymedlemmen Bert Karlsson speciellt ledsen.
– Det var stimulerande, säger han till Nöjesbladet.
Bland dansare, jonglörer, gymnaster och sångare så kliver hon upp – mitt under familjeprogrammet ”Talang 2009” som sänds i TV4 i kväll – och drar igång en striptease.
Duchess Dubois, som hon kallar sig, säger själv att hon gör en ”burlesk, klassisk striptease från 1940-talet”.
Inför en häpen jury och publik ryker sen plagg efter plagg – tills bara trosorna finns kvar.
När numret är klart så täcks hennes bröst endast av små silverstjärnor.
– Jag tycker att det håller sig innanför ramarna på ett familjeprogram, säger Bert Karlsson om händelsen.
http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/tv/article4871361.ab

I Expressen säger Bert bland annat:
– Jag tyckte det var fantastiskt bra. Snyggt, trevligt, och ja, överraskande i många delar av det du gjorde, säger Bert Karlsson.
http://www.expressen.se/noje/1.1529593/skyler-brosten-da-protesterar-bert

SE DET VACKRA KLIPPET HÄR:
http://www.expressen.tv/noje/1.1529425/har-strippar-hon-for-bert

2009-04-08

I'm a lady

ÅH!!!!!! Jag har glömt att berätta om hur sötnosarna Teresie, Benny och Elin gav mig en helt fantastisk dag i lördags dagen efter showen.

Classic Tea Room Rörstrandsgatan 25
"Classic Tea Room" är en genuin engelsk Tesalong som liknar vardagsrummet på en engelsk herrgård. De har hembakade kakor och tårtor, vita dukar, röda plyschsoffor, bordsservering och en lugn behaglig miljö att avnjuta en ”afternoon tea”.

I'm a lady... Jag undrar om de tyckte att jag behövde bli mer ladylike efter att ha kastat av kläderna inför publik. Eller om de ser en viss likhet med en av karaktärerna i favvoserien "Little Britain".

Bagarn passade in perfekt på tesalongen. Nu ska det hem och bakas egna scones... NOT!


Red Lipstick Ladies - vi hade inte bestämt att ha matachande outfits. Det bara blev så.

Och sen var det hög tid att vinka adjö till favoriterna som tog pinupbilen tillbaka till Nypan...

Och efter en skön dags promenad i vårsolen har jag bränt mig lite... för FÖRSTA gången i år ;-)

2009-04-07

Jag har världens bästa vänner!!!!!!

Grattis till din lägenhet och lycka till inne i den stora staden
Som du kanske gissat så är detta vår inflyttningspresent till dig
hjärtliga hälsningar Stefan, Jessica & Wilda
http://www.fancylane.me/

Ah, snacka om att jag blev både glatt överraskad, rörd OCH lite irriterad. Man kan ju inte ge en datanörd nåt sånt här när hon borde ägna tiden hemma till att packa flyttkartonger, hahaha. Vissa ha då fattat grejen om vad en burlesque star vill ha. PUSSPUSSPUSSPUSS

Thanx for the support

Det började med underbara sms INNAN dagen D. Att min bästa kompis och bagarn var sååååå laddade. Att J visste att jag skulle vara ”störtskön”. Min granne påminde mig om att jag inte fick glömma bort att jag gjorde detta för MIN skull. Och en kollega tyckte att stylisten Wennberg kunde slänga sig i väggen efter att ha fått mms på min hemmapysslade burleskbh!

Och ett utval av de lovord som fortsatte efteråt:

Du var – och är- helt fantastisk! På din dödsbädd kommmer du aldrig behöva ångra det i ditt liv du inte gjorde. Vi beundrar dig massor. Måste ses snart! Många kramar.
(sms från S som jag känt sen första klass)

Jag fattar ändå inte att du vågade! När du var klar frågade jag Ankan om hon skulle våga göra nåt sånt. Aldrig sa hon. Aldrig! Och jag sa samma sak. Aldrig. Sååå grymt modigt! Hon den första var också så bra och sexig! Och hon efter dig var en jäkel på att shaka sina tuttar, det var något av det värsta jag sett! Jag skulle aldrig gissat att det var första gången ni gjorde det, ni såg så coola ut hela gänget!
(samma S)

Tack för igår vännen! Jag tänkte innan att det skulle kännas som om det var du, men ändå inte. Men det var DU, DU, DU! Fröken Nordin ÄR numer Fancylane!
(från A jag känt sen dagis)

Hemma! Tack för en ovanlig och helt fantastisk afton Fancy Lane Puss på tassel
(sms från grannen)

Du var grym. I’m impressed. Sms från D: burre burre burre burre burre burre! ;-)
(sms från min kollega Gnistan som kallar mig för Burre… as in burlesk… och ringde mig lördagmorgon för att fortsätta lovordandet… som fortsatte måndagmorgon på kontoret)

Du var FANCYTASTIC! Jag är så stolt över dig! Poledancing, here I come :-P Pussar & Kramar
(tror inte jag tar messet från min livlina J på allvar, haha)

Tack själv för en fantastisk kväll och dag för den delen!! Vi har suttit och tittat på filmen igen ha ha den är så sjukt bra och charmig och sexig ;) och alldeles alldeles underbar...lev i detta storhetsvansinne ett tag till, jag lovar att säga till när det är dags att komma ner på jorden igen ha ha!!! Kram på dig "Burr" he he
(från bästa kompisen)

Blev minst sagt inspirerad! Har testat "snurren" hemma framför spegeln. Galet svårt, speciellt när jag samtidigt asgarvar åt mig själv :-D Du var helt Fantastisk! Jag är stolt över att få var i din fanclub! De varmaste kramarna å de blötaste pussarna!
(C som väntat på detta sen hon föddes)

Du var fantastiskt! Beroendeframkallande, eller hur!?
(från en av "veteranerna" i Knicker Kittens)